Rozumiem zadanie ale nie wychodzi mi dobry wynik , pomocy !!:)
Włoszka;): ( 3√9 − 3√3 )3
23 wrz 23:17
ICSP: pokaż obliczenia to znajdziemy błąd
23 wrz 23:26
Ajtek:
Ze wzorku, czy masz jakis trik, o którym nie pamiętam

Cześć
ICSP 
.
23 wrz 23:27
Eta:
Zapisz tak , będzie łatwiej liczyć
(3√3*3√3−3√3)3= [3√3(3√3−1)]3
(a−b)3= a3−3a2b+3ab2−b3
...= 3( 3 −33√9 +3*3√3−1)=..........
23 wrz 23:28
ICSP: Dobry wieczór
Ajtku
23 wrz 23:29
Ajtek:
Witaj
Eta 
.
23 wrz 23:29
Eta:
Hej
23 wrz 23:29
ICSP: Dobry wieczór
Eta 
Przepraszam za brak manier
23 wrz 23:30
pigor: ...= 9− 3
3√92*
3√3+ 3*
3√9*
3√32− 3 = 6 −3
3√33*3*
3√3+ 3*
3√32*
3√32=
=
6− 93√9+ 93√3 − może taki , lub =
3(2−33√9+ 33√3)... może taki ...
23 wrz 23:30
Włoszka;): właśnie robiłam wzorem skróconego mnożenia na sześcian różnicy i wyszły mi bajki ! ; o
23 wrz 23:30
Gustlik: (a−b)3=a3−3a2b+3ab2−b3
( 3√9 − 3√3 )3=(3√32−3√3)3=[3√3(3√3−1)]3=(3√3)3*(3√3−1)3=
=3[(3√3)3−3*(3√3)2*1+3*3√3*12−13]=3(3−33√9+3√3−1)=
=3(2−33√9+3√3)
23 wrz 23:32
Eta:
@
Gustlika 
Czym to się różni ? od tego ,co podałam
23 wrz 23:33
ICSP: 3 przy pierwiastku się różni
23 wrz 23:34
Włoszka;): jest dobra odpowiedz dziękuję wam !

postaram się przeanalizować w czym robiłam błąd
23 wrz 23:35
Eta:
Ajj ........ widzę błąd u
Gustlika
23 wrz 23:35
ICSP: Dzięki mnie ?
23 wrz 23:36
Gustlik: Eta, po prostu w tym samym czasie rozwiązywaliśmy to zadanie, tylko Ty wysłałaś nieco
wcześniej.
23 wrz 23:36
Eta:
A Ty z chochlikiem
23 wrz 23:37
Włoszka;): no to klaps .. aczkolwiek.. ostatni zapis 3(2−33√9+3√3) nie powinien być tak 3(2−33√9+32√3)
23 wrz 23:37
Włoszka;): albo mam źle spisane odpowiedzi , zdaje się na was...
23 wrz 23:38
Eta:
3(2−33√9+33√3)
23 wrz 23:38
Gustlik: No tak, wkradł się chochlik, ma być tak: 3(3−33√9+3p3{3}−1)=3(2−33√9+3p3{3})=
3(2−33√9+33√3), zjadłem stopień pierwiastka przy pisaniu. Sorry, ale przy takiej ilości
obliczeń, a zwłaszcza "3" można czasem coś zgubić.
23 wrz 23:40
Włoszka;): i tak wielkie dzięki za pomoc ; )))
23 wrz 23:49