Pytanie odnośnie wyznaczenia dziedziny fukcji.
Qmi: Muszę wyznaczyć dziedzinę funkcji i mam kilka założeń.
x<=3
x>2
x =/= 3
x =/= −3
i nie wiem co jest dziedziną fukcji czy wszystkie liczby rzeczywiste oprócz 3 i −3 czy Df=
(2,3)
A zadanie oryginalnie wygląda tak:
23 wrz 22:17
Ajtek:
Zaznacz to wszystko na osi liczbowej. Dziedziną będzie część wspólna, czyli (2;3)
23 wrz 22:20
Qmi: właśnie mam zaznaczone tak i nie wiedziałem , nie pamiętam skąd to się wzięło, zadanie z
tamtego roku szkolnego. − Dzięki.
A gdy mam tylko
A gdyby jeszcze była tam 2−ga liczba
X>−5
23 wrz 22:26
23 wrz 23:23
Ajtek:
Za wcześnie wysłałem
| √9 | |
| >x to dziedziną są wszystkie l. rzeczywiste
|
| 3 | |
Natomisat z ta drugą kwestią, to chciałbym ją zobaczyć w pełnym zapisie.
23 wrz 23:25
asdf: Miałeś takie zadanie domowe:

?
| √9 | |
| > x  |
| 3 | |
23 wrz 23:26
Ajtek:
asdf "for those about you rock (we salut you)" .... FIRE
Cześć
asdf własnie słucham AC/DC
23 wrz 23:31
asdf: Witaj
Ajtek 
Mi AC/DC kojarzy się jedynie z przetwornikiem
23 wrz 23:33
Ajtek:
Bo to przetwornik jest przecież

.
Z uderzenia w strunę gitary powstaja piekne dźwięki

.
23 wrz 23:36
asdf: Ja bardziej w stronę Coldplay, Amy Mcdonald, Bob Marley itd
23 wrz 23:45
Ajtek:
Wiesz co
asdf..., taka muzką mnie z domu nie wygonisz
24 wrz 00:23
asdf: Muzyką AC/DC? Ja do nich nic nie mam, bo zapracowali sobie na szacunek, a nie tak jak Doda czy
kto inny − pokaże d***, cy*** i wielkie show...
Każdy ma swoje gusta

Ja idę spać, dobrej nocy
24 wrz 00:29
Ajtek:
Muzyką AC/DC mnie z domu nie wygonisz.
Bob Marley, Clodplay, AmyMacdonald, tym również mnie z domu nie wygonisz.
Spokojnej nocki i Tobie

.
24 wrz 00:35