AA
L@ura: IIX+1I−XI≤2
BARDZO PILNIE POTRZEBUJE
23 wrz 20:26
L@ura: POMOCY
23 wrz 20:32
Edzio: |x−1| −x ≤ 2 v |x−1| − x ≥ −2
dalej sobie poradzisz?
23 wrz 20:36
Iker: Rozpatrz dwa przypadki:1) x ujemne − zmieniami znaki i2) x dodatnie znaki bez zmian, więc:
1) |−x−1−x|=<2 −−> x+1+2=<2 −−−> x=< 1/2
2) wyjdzie 1=< 2 co jest prawda
23 wrz 20:38
L@ura: CZYLI
X≤1/2 i x≥−3/2 →x∊R
23 wrz 20:42
adaś:
mógłby ktoś powiedzieć mi co się stało z tymi x?

, bo według mnie one się redukują i nic nie
wychodzi
23 wrz 20:53
Iker: dla mnie poprawnym rozwiazaniem jest od −3/2 do nieskończoności
23 wrz 20:57
L@ura: dla mnie poprawnym rozwiazaniem jest od −3/2 do nieskończoności
A JA SIE PYTAM DLACZEGO
23 wrz 20:59
adaś:
Mógłby ktoś mi pokazać podpukt A jak robi, co się dzieje z tymi x ,proszę
23 wrz 21:00
L@ura: JA NIE WIEM
23 wrz 21:01
Iker: |x+1|+x≥(−2)i z tego wyjdzie właśnie od −3/2 do nieskończoności
23 wrz 21:07
L@ura: WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKO ZROZUMIAŁAM
23 wrz 21:29