pomocy!
Edzio: miałbym takie małe pytanko

co mam zrobic jak mam funkcje f(1−x) tzn chodzi mi o to jak mam przesunąc pierwotną
funkcje(jej wykres)? bo jak miałbym f(x−1) to wiem że np wykres funkcji y=2x+3 musze
przesunąc 1 jednostka w prawo. a w tym wypadku to co trzeba zrobić?
23 wrz 19:11
Eta:
f(1−x)= f(−(x−1)) = −f(x−1)
23 wrz 19:13
Edzio: haha też tak myślałem

a jak to było jak − przed calą funkcją? tzn cala na odwrót>?
23 wrz 19:14
Eta:
23 wrz 19:20
Edzio: yhym, czyli dobrze myślałem

ale dzieki za pomoc!
23 wrz 19:22