Macierz
johnsone: Witam mam pytanie odnosnie macierzy jak sie je poteguje np :
7 3 4
A3 = 6 5 0
1 2 7
23 wrz 18:33
sushi_gg6397228:
A*A =.... i potem domnazasz znowu na macierz A
23 wrz 18:34
johnsone: aha czyli wynik z 1 mnozenia jeszcze raz mnoze przez ta macierz A tak ?
23 wrz 18:35
sushi_gg6397228:
tak
tylko pamietaj, mnozenie nie jest przemienne
23 wrz 18:36
johnsone:

Jeszcze jedno bo mnoze taka metoda.
a pozniej to A
2 zapisuje na dole czy na gorze i mnoze przez A
23 wrz 18:40
sushi_gg6397228:
A*A*A= (A*A)*A= B*A= C
23 wrz 18:41