matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę!...
Edzia:
1....I2x−3I=8 2....1−Ix+1I=12 3....I2x−5I>4 4....I4−2xI<8
23 wrz 17:37
Ann:
2x−3=8 v 2x−3=−8
11
5
x=
x=−
2
2
1−|x+1|=12 −11=|x+1| −> sprzecznosc bo wartosc modulo zawsze nieujemna |2x−5|>4 2x−5>4 v 2x−5<−4
9
1
x>
x<
2
2
1
9
x∊(−
∞
,
)∪(
,+
∞
)
2
2
I4−2xI<8 4−2x<8 i 4−2x>−8 x>−2 x<6 x∊(−2,6)
23 wrz 18:42