:)
Sandra: Rozwiąż równanie.
||x−2|+ x|=4
23 wrz 17:16
Sandra: zastanawiam się czy muszę tutaj rozpaczyć 4 przypadki?
23 wrz 17:19
Buuu:
Tak
23 wrz 17:20
Sandra: 1. dla x∊(−∞,2>
2. dla x∊<2,0>
3. dla x∊<0,∞)
4. suma rozwiazan
czy tak?
23 wrz 17:23
sushi_gg6397228:
a nie lepiej zaczac od pozbycia sie zewnętrznej wartosci bezwzglednej, a potem rozbijanie na
przypadki
23 wrz 17:53
Mila: |x−2|+x=4 lub |x−2|+x=−4
1)x≥2
x−2+x=4 lub x−2+x=−4
dokończ
2)x<2
−x+2+x=4 lub −x+2+x=−4
dokończ
odp.
x=3
23 wrz 22:23
Jack: hej

mam zadanko z granic, do ktorego nie wiem jak sie zabrac, prosze o pomoc

Oblicz granice ciagu:
a
n =
n√3n+4n+5n
23 wrz 22:53
Mila:
lim
n→∞(
n√3n+4n+5n)=
=lim
n→∞(
n√5n*
n√(3/5)n+(4/5)n+1)=5*1=5
23 wrz 23:09
Jack: Dziekuje Mila
23 wrz 23:14
Mila:
23 wrz 23:29