.
Marcik: Wyrażenie 2√50 − 4√8 zapisane w postaci jednej potęgi wynosi
A 232
B 212
C 2u−1
D 412
23 wrz 16:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
√50 = √25*2 = √25*√2 = 5√2
√8 = √4*2 = √4*√2 = 2√2
wykorzystaj to
23 wrz 16:54
Marcik: Heh nie bardzo rozumiem
23 wrz 16:56
Marcik: Dobrze juz rozumiem!
23 wrz 16:56
Marcik: Czyli 5√2 − 2√2?
23 wrz 16:58
sushi_gg6397228:
a te cyferki co stoja przed √50 i √8 to podpierają pierwiastki, aby sie nie
przewróciły?
23 wrz 17:01
Marcik: tzn? heh
23 wrz 17:05
Marcik: Stoją przed nimi ,tak
23 wrz 17:06
sushi_gg6397228:
a w poście o 16.58 już sobie poszły do domu?
23 wrz 17:08
Marcik: Nie rozumiem co jest grane
23 wrz 17:08
Marcik: Czyli jest 7√50 − 6√8?
23 wrz 17:10
sushi_gg6397228:
to jest nowy przykład, bo pojawiły się inne cyferki przed pierwiastkami niz w pierwszym poście?
23 wrz 17:12