Dwa samochody
kolo: Dwa samochody wyjeżdżają w tym samym momencie aby przejechać 420 km.Pierwszy ma średnią
predkość większą o 10km/h niż drugi i przyjeżdża godzinę wcześniej.Jaka jest średnia prędkość
obydwu samochodów.
23 wrz 16:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
d = v*t
v1 = v2 + 10km/h
d = 420km
t1 = t2 − 1h
420 = (v2+10)(t2−1)
420 = v2*t2
uklad równań z dwoma niewiadomymi ... rozwiąż
23 wrz 16:56
kolo: Jak dwie niewiadome jak są cztery?
23 wrz 17:00
Buuu:
ja widzę dwie w układzie równań:
t2 oraz v2, nie pij tyle bo Ci się dwoi w oczach
23 wrz 17:01
kolo: No dobra nie radzę sobie czy ktoś może mi pomóc bagam
23 wrz 17:09