POMOCY! Proszę krok po kroku
Melon: Rozwiąż równanie:
a)(2x+4)*(4x−1)=0
b)(2x−1)*x2=0
23 wrz 16:31
Buuu:
a) iloczyn dwóch liczb jest zerem, jeżeli co najmniej jedna z nich jest zerem (np. 5*0=0),
zatem:
2x+4=0 v 4x−1=0
Rozwiązując oby dwa równania otrzymasz wyniki w postaci:
x = coś v x = cosik
b) analogicznie
23 wrz 16:36
Melon: Dziękuję
23 wrz 18:44
Melon: Dziękuję
23 wrz 18:45
Melon: Dziękuję
23 wrz 18:45
%25253Cb%25253EMelon%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520Dzi%2525C4%252599kuj%2525C4%252599%252520%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fzeby.gif%252522%25253E%25250A%25250A
23 wrz 18:48
%2525253Cb%2525253EMelon%2525253A%2525253C%2525252Fb%2525253E%25252520Dzi%252525C4%25252599kuj%252525C4%25252599%25252520%2525253Cimg%25252520style%2525253D%25252522margin-bottom%2525253A-3px%25252522%25252520src%2525253D%25252522emots%2525252F2%2525252Fzeby.gif%25252522%2525253E%2525250A%2525250A
23 wrz 18:48
Bon: x(x−1)(x−2)/x2=0
29 wrz 17:10
audrey: (2x+4)*(4x−1)=0
29 wrz 23:24
5-latek: 2x+4=0 tox= policz lub 4x−1=0 to x= policz i tyle i spac
29 wrz 23:26