matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenie
Toner:
Wartością wyrażenia (3−
√
5
)
2
jest liczba A 14+6
√
6
B 4−6
√
5
C 14−6
√
5
D 4
23 wrz 14:51
Miraclepl:
C 14−6
√
5
bo (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
=3
2
−2*3
√
5
+(
√
5
)
2
= 9−6
√
5
+5=14−6
√
5
23 wrz 14:55
Toner:
Dzięki
Wlasnie sobie to przelicze
23 wrz 14:56