matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi arytmetyczne
piter:
Oblicz sumę wszystkich liczb mniejszych niż 100, które przy dzieleniu przez 10 dają liczbę 9
23 wrz 14:44
Buuu:
9 : 10 = 0r9 19: 10 = 1r9 itd. 9 + 19 + 29 + ... + 99 = ...
23 wrz 15:53