funkcja wykres
Erya: Jak narysować wykres funkcji y= − I I2−xI −2 I ?
6 maj 19:43
edw: najpierw sobie rozwiąż to przedziałami tutaj, sprawdzę Ci. a jak rozpiszesz to namalujesz
6 maj 20:06
Michał Szczotka: kas nie rozpisuj za bardzo się przy tym matle to najlepiej krokami czyli tak
rysujesz kolejno to co pisze i przekształcasz podaje kolejne postacie wykresu
x
−x
−x+2
|−x+2|−2
||−x+2|−2|
−||−x+2|−2| tak krokami to chyba prosto jest
6 maj 20:17
Bogdan:

y = −||2 − x| − 2| ⇒ y = − ||x − 2| − 2|
Rysunek a) y = |x − 2| − 2
6 maj 23:51
Bogdan:

Rysunek b) y = ||x − 2| − 2|
6 maj 23:58
Bogdan:

Rysunek c) y = −||x − 2| − 2|
7 maj 00:08
Damian: michał masz mały błąd...

jesli pod wart. bezwzględną jest wiecej niż sam "x" a w tym przypadku jest to najpierw
wstawiamy wart. bezwzg. a potem przesuwamy o wektor
7 maj 13:05