Rozwiąznie równania
Joanna: −!p! − !p−1!=−3
! − wartość bezwzględna
23 wrz 13:24
ICSP: |p| + |p −1| = 3
23 wrz 13:25
Jack:
23 wrz 13:26
Joanna: czyli p+p−1=3 lub p+p−1=−3
2p=4 lub 2p=−2
p=2 p=−1 ?
23 wrz 13:28
23 wrz 13:28
Joanna: Czyli źle zrobiłam ?
23 wrz 13:31
ICSP: niestety źle
23 wrz 13:31
Joanna: Nie rozumiem tego..
23 wrz 13:33
ICSP: ale czego dokładnie ?
Którego momentu w rozwiązaniu Jakuba nie rozumiesz ?
23 wrz 13:35
Joanna: Mam rozwiązać ten przykład według tego przykładu który mi wysłałeś i wtedy będzie ok ?
23 wrz 13:36
ICSP: tak

W identyczny sposób.
23 wrz 13:42
Joanna: Ok dziękuje Ci bardzo spróbuje to zrobić
23 wrz 13:43