matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
zzzzzzz:
x
4
−9x
2
+20=0
23 wrz 13:05
ICSP:
t = x
2
, t ≥ 0 i otrzymujesz : t
2
− 9t + 20 = 0 to już policzysz deltą.
23 wrz 13:07
Saizou :
x
2
=t, t≥0 t
2
−9t+20=0 rozwiąż równanie kwadratowe
23 wrz 13:07
ICSP:
szybszy
23 wrz 13:08