Równanie
Agnieszka: Rozwiązanie równania x(x+3) − 49 = x(x−4) należy do przedziału :
A ( − nieskonczonosc,3)
B ( 10, nieskonczonosc)
C ( −5,−1)
D ( 2, nieskonczonosc)
23 wrz 12:30
Basia: rozwiąż to równanie, dowiesz się
23 wrz 12:31
ICSP: może najpierw rozwiąż to równanie
23 wrz 12:31
ICSP: Witaj
Basiu
23 wrz 12:31
nOI: rozwiazania rownania zwykle nie naleze do przedzialu tylko do zbioru
tu:
x2+3x−49=x2−4x
7x=49
x=7
23 wrz 12:32
Basia: Witaj
ICSP 
Miłego dnia
23 wrz 12:33
Agnieszka: −7 bo 49 jest z minusem.. tak tez mi wyszlo

Czyli odp A?
23 wrz 12:34
Agnieszka: −7 tak? I zatem odp A poniewaz bo od − nieskocz do + 3 czyli −7 jest w tym zbiorze tak?
23 wrz 12:36
Basia: każda liczba należy do jakiegoś przedziału
np. 7 ∊ (1;100) i 7∊ (−∞; 137) i 7∊(−6;+∞)
oczywiście możliwości jest zawsze (dla jednej liczby) nieskończenie wiele
tu nie ma merytorycznego błędu
zbiór rozwiązań = {7}
ale nie o to pytają, po prostu należy wskazać przedział do którego 7 należy
taka kombinacja zadanek z dwóch działów
23 wrz 12:37
Basia:
no to źle Ci wyszło, bo to nie jest −7
23 wrz 12:37
Agnieszka: a to co sie dzieje z tym minusem od 49?
23 wrz 12:38
Agnieszka: wiem

Dobrze dziekuje! ^^ czyli odp D
23 wrz 12:40
Basia:
23 wrz 12:41