Matematyka
Maturzystka: Prosiłabym o pełne rozwiązanie albo na jakieś nakierowanie..
Dany jest ciąg arytmetyczny (an) o pierwszym wyrazie a1=2 i różnicy r=m2+9. Ciąg ma dodatnią
różnicę, gdy:
A. m należy (−3,3)
B. m należy ( − nieskończoność,−3) U ( 3, + nieskończoność)
C. nie ma takich m
D. m należy do R
23 wrz 12:28
ICSP: 1. Ile wynosi różnica
2. Co znaczy ze ma być dodatnia ?
23 wrz 12:29
Saizou : r=m2+9
a co wiesz o liczbie podniesionej do kwadratu?
23 wrz 12:30
Maturzystka: No właśnie tego zadania wcale nie czaje i nic nie wiem
23 wrz 12:31
Saizou : a kiedy m
2+9 jest dodatnie
23 wrz 12:32
Maturzystka: Hem no nie wiem.
23 wrz 12:34
Saizou : a zobacz dla m=−1, m=3, m=√2, m=4 m=−2, m=−3 i jaki z tego wniosek? ?
23 wrz 12:37
Maturzystka: Kurde jakbym wiedziała to bym te zadanie rozwiązała, a nie wiem i dlatego dodałam je tu by ktoś
je mi rozwiązał
23 wrz 12:42