matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Make :
Która z liczb jest rozwiązaniem równania 2(x−1) + x = x−3(2−3x) ?
8
A
11
4
B −
11
4
C
7
D −1
23 wrz 12:24
Make :
Pomocy..
23 wrz 12:26
Saizou :
2x−2+x=x−6−9x 3x−2=−6−8x 11x=−4
4
x=−
11
23 wrz 12:44