matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ff
pomocy!!:
katα jest ostry i cosα=0.9 wowczas a<30 a=30 a=45 a>45
6 maj 19:20
pomocy!!:
?
6 maj 19:22
wmboczek:
cos jest f malejącą w przedziale 0;90 cos30=
√
3
/2<0,87 zatem α<30
6 maj 19:27