zad
pomocy!!: 2(x−1)+x=x−3(2−3x)
6 maj 19:17
Eta: Mnożyć myślę ,że potrafisz?
Napisz co otrzymasz po wymnożeniu, i po uporządkowaniu równania
6 maj 19:20
pomocy!!: x−3(2−3x)
6 maj 19:21
pomocy!!: nei wiem jak to
6 maj 19:21
siaha: 2x−2+x=x−6+9x
2x+x−x−9x=−6+2
−7x=−4 /*(−1)
7x=4
x=47
mysle ze dobrze ale jak sie gdzies złapałem to powiedzcie
6 maj 19:21
iro: 2(x−1)+x=x−3(2−3x)
x+2(x−1)=x−3(−3x+2)
x+2x−2=x+−3(−3x+2)
x+2x−2=x+9x−6
3x−2=x+9x−6
3x−2=10x−6
3x=10x−4
−7x=−4
x=47
6 maj 19:25
siaha: iro dokładnie kroczek po kroczku ci rozpisał
6 maj 19:26
iro: x−3(2−3x)
z tym zrób podobnie
6 maj 19:27