a
pomocy!!: y=2x−11 rownolegla do neij prosta jakie bedzi emiec rownanie?
6 maj 19:02
pomocy!!: ?
6 maj 19:04
pomocy!!: wie moze kto
6 maj 19:09
pomocy!!: Δ
6 maj 19:10
Eta:
y= 2x +b −−−−− coś jeszcze masz chyba podane w zadaniu?
Pisz porządnie treść zad. , jak oczekujesz poprawnej odpowiedzi

6 maj 19:13
pomocy!!: prosta l m rownanie y=2x−1 wskaz rownanie prostej rownoleglej do l
6 maj 19:14
pomocy!!: y=2x y=−2x y=−1/2x y=1/2x
6 maj 19:14
bolek: moze byc np 2x+5 no chyba ze ma przechodzic przej jakis okreslony punkt ktory masz podany w
tresci zadania.
6 maj 19:15
siema: dwie proste równoległe mają taki sam współczynnik kierunkowy czyli a .
y=2x +/− b . chyba powinnaś mieć jakiś punkt podany w zadaniu
6 maj 19:17
Eta:
jest ich nieskończenie wiele , są to proste postaci:
y = 2x +b
czyli np: y = 2x +3 , y= 2x − 10 , y = 2x +7 , y = 2x − 5 , y = 2x +34
itd.........
6 maj 19:17