matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze
Maciej:
wykorzystująć twierdzenie Kroneckera−Capellego rozwiąż układ równań.: 2x−y+z=−1 −2x+3y−2z=2 2y−z=1
22 wrz 18:41
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
22 wrz 19:07