matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ttm:
Wyznacz wartości parametru m, dla których zbiorem wartości funkcji
1
f(x)=
mx
2
+(m−1)x−m
2
+m+1 jest przedział <1,
∞
)
4
22 wrz 15:44
konrad:
−Δ/4a=1
1
1
−((m−1)
2
−4*(
m)*(−m
2
+m+1))/(4*
m)=1
4
4
musisz to rozwiązać
22 wrz 15:53