matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
potrzebujacy:
Oblicz x korzystając z własności algorytmów : log
2
x = 2log
2
√
3
− log
2
12
22 wrz 15:02
ICSP:
3
1
2log
2
√
3
− log
2
12 = log
2
3 − log
2
12 = log
2
= log
2
12
4
1
log
2
x = log
2
4
1
x =
4
22 wrz 15:04
Piotr:
1
x =
4
22 wrz 15:05
ICSP:
Witaj
Piotrze
22 wrz 15:08