| x | x2+8 | 1 | x2 | 2 | ||||||
( | + | − | )*( | − | ) | |||||
| x2+2x+4 | x3−8 | x−2 | x2−4 | 2−x |
| x | x2+8 | 1 | x2 | 2 | ||||||
( | − | − | ) *( | + | )= | |||||
| x2+2x+4 | x3−8 | x−2 | x2−4 | x−2 |
| x(x−2)+x2+8−1(x2+2x+4) | x2+2(x+2) | |||
= | * | = | ||
| (x−2)(x2+2x+4) | x−2)(x+2) |
| x2−2x+x2+8−x2−2x−4 | x2+2x+4 | |||
= | * | = | ||
| (x−2)(x2+2x+4) | (x−2)(x+2) |
| x2−4x+4 | x2+2x+4 | |||
= | * | = | ||
| (x−2)(x2+2x+4) | (x−2)(x+2) |
| (x−2)2 | x2+2x+4 | |||
= | * | = | ||
| (x−2)(x2+2x+4) | (x−2)(x+2) |
| 1 | ||
= | ||
| x+2 |