.
ttm: | | 16 | |
Dla jakich wartości parametru m jedno z rozwiązań równania |
| x2−6mx+m2=0 jest |
| | m2 | |
sześcianem drugiego rozwiązania.
Wiem, że
m≠0
Δ>0
x
1=x
23 ale nie wiem co dalej
22 wrz 11:59
Saizou : m≠0
Δ=0
22 wrz 12:11
Ajtek:
Cześć
Saizou 
.
Dlaczego Δ=0?
22 wrz 12:15
Saizou : Ajtek witaj, jak widać jeszcze się nie obudziłem, a może przez to że jestem przeziębiony
22 wrz 12:17
Ajtek:
To założenie miałoby rację bytu ale tylko wtedy gdy:
Δ=0 i x0=0
lub
Δ=0 i x0=1
lub
Δ=0 i x0=−1
wtedy prawdą jest że: x0=x03, ale też pewności całej nie mam.
22 wrz 12:20