nierówności logarytmiczne
trykotka11: 1) log ( x+4/x−5)2 + log (x−5/x+4) = 1
2) log(x−3) (2x+1) <2
3) 1− log5 ( 5x − 4) ≥x
4) Liczby log2, log ( 2x +3 ), log ( 2x +7 ) są kolejno pierwszym trzecim i piąteym wyrazem
ciągu geometrycznego wyznacz x oraz iloraz ciągu
5) Naszkicuj wykres f(x)= 1− 3log3 X
6) wyznacz dziedzine
f(X) = log ( 2−x2 / x−10 ) + √X−5
7) podaj liczbę rozwiązan równania I2x − 4 I = m
w zależności od parametru M
8) wyznacz dziedzinę
f(X) = log2sinx+1 (2 cosx +1) x ∊ <−2π , 2π )
22 wrz 11:28