matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
A co z tym??
Kinga:
(x−3)(x−5)=x+15
22 wrz 09:10
ale urwał:
(x−3)(x−5)=x+15 x
2
−5x−3x+15=x+15 x
2
−5x−3x+15−x−15=0 x
2
−9x=0 x(x−9)=0 x−9=0 x
1
=9 x
2
=0
22 wrz 18:15