Ile rozwiązań
Kasia: nalezących do przedziału<0;4π> ma poniższe równanie w zależności od parametru m?
sin x= m
21 wrz 22:37
Mila:

1) m<−1 lub m>1 brak rozwiązań (rózowa linia)
2) m=−1 lub m=1 2 rozwiązania
3)m∊(−1;0) 4 rozwiązania
4) m=0 5 rozwiązań
5) m∊(0;1) 4 rozwiązania
21 wrz 23:26
Ajtek:
Hej
Mila 
.
Też próbowałem to narysować, ale wykres y=sinx nie wchodził mi "w kratki tak jak w zeszycie".
I przeoczyłbym rozwiązanie dla m=0

.
21 wrz 23:29
Mila: Witaj Ajtek.
Z tymi wykresami to tak bywa.Ja robiłam 3 razy i jeszcze nie jest widoczne, jak bym sobie
życzyła.
Kasia w zeszycie lepiej dobierze jednostki.
Dobrze, że życzliwie zerknąłeś.
21 wrz 23:40
Ajtek:
Ja też kilka razy rysowałem. Albo było za krótko, albo kratki mi się nie zgadzały na końcu, to
co u Ciebie też wyszło.
A z tym m=0 to bym wtopę zaliczył

.
21 wrz 23:43