Prosze o pomoc!!
Józek: x(x+4)−4(x+2)=7
21 wrz 17:39
Mateusz:
przenieś 7 na lewo i wyznacz x pamietając kiedy iloczyn dwoch liczb ba nawet n liczb jest rowny
zero pokaze na dwóch
a*b= <=> a=0 ∨ b=0
21 wrz 17:41
Józek: Prosze troche o jaśniejesze rozwiązanie bo sam nie wiem jak się do tego zabrac z matmy nie
jestem zabardzo dobry.
21 wrz 17:44
asdf: x(x + 4) − 4(x + 2) − 7 = 0
opuść nawiasy, policz deltę, x0 lub x1 i x2 to odpowiedzi tego równania.
21 wrz 18:00
Sylwia: X2 + 4x − 4x − 8 −7 = 0
X2 − 15 = 0
(x− √15)(x+ √15) = 0
x= √15 lub x= − √15
21 wrz 18:25