KTÓRYCH LICZB JEST WIĘCEJ:
oli: zad1.KTÓRYCH LICZB JEST WIĘCEJ:
A)DWUCYFROWYCH, W KTÓRYCH ZAPISIE WYSTĘPUJĄ CYFRY:3,5,7, CZY TRZYCYFROWYCH, W KTÓRYCH ZAPISIE
WYSTĘPUJĄ CYFRY:3,5,
B)TRZYCYFROWYCH, W KTÓRYCH ZAPISIE WYSTĘPUJĄ CYFRY:2,4,6,8,CZY CZTEROCYFROWYCH, W KTÓRYCH
ZAPISIE WYSTĘPUJĄ CYFRY:1,2,3?
21 wrz 16:41
konrad: a)
I: 3*3=9
II: 2*2*2=8
b)
I: 4*4*4=64
II: 3*3*3*3=81
21 wrz 16:45
konrad: przy założeniu że cyfry mogą się powtarzać
21 wrz 16:46
kasza_gryczana: przede wszystkim trzycyfrowych jest więcej. teraz liczysz deltę i prawdopodobieństwo warunkowe,
a dalej całkujesz i wychodzi.
22 wrz 15:09