Potęgi
emerytowany student: Ile to jest 5100 + 5100 + 5100 +5100 + 5100 ?
21 wrz 12:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
a ile to jest:
a+a+a+a+a
21 wrz 12:04
emerytowany student: 5100 + 5100 + 5100 + 5100 + 5100 =
21 wrz 12:04
emerytowany student: czyli 25100 ?
21 wrz 12:05
Saizou : 5100(1+1+1+1+1)=5100*5=5101
21 wrz 12:05
emerytowany student: ?
21 wrz 12:16
Ajtek:
Saizou rozwiązał przecież.
21 wrz 12:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
czyli Twoim zdaniem:
3
2 + 3
2 = 9
2 
policz sobie to zobaczysz
albo inaczej:
a
2 + a
2 = (a
2)
2 = a
4
21 wrz 12:29
emerytowany student: dlaczego 92 ? nie mnożyłem tylko dodałem podstawę.
21 wrz 13:25
b.: no dobrze, ale czy 32+32 = 62 ?
21 wrz 14:22
asdf: a + a ≠ a
2
21 wrz 14:28