matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funckji
Moniks:
narysuj wykres funkcji przy uzyciu Entier :
x
[x]
20 wrz 23:43
Jack:
wejdź sobie na
http://www.wolframalpha.com/i
zobacz...
21 wrz 00:59
Mila:
[x]=0 dla x∊<0;1) D
f
=R\<0;1)
x
1) x∊<1;2) ⇒[x]=1⇔f(x)=
1
x
2)x∊<2;3)⇒[x]=2 ⇔f(x)=
2
x
3) x∊<3;4) ⇒[x]=3 ⇔f(x)=
3
dopisz kilka
x
4) x∊<−1;0)⇒[x]=−1 ⇔f(x)=
−1
x
5) x∊<−2;−1)⇒[x]=−2⇔f(x)=
−2
21 wrz 16:09