Co tu z tym zrobić
Agata: 2x2+18=0
i tu drugie 3x2−4x=0
20 wrz 22:18
ICSP: x
2 = −9 sprzeczność
3x
2 − 4x = 0
x(3x−4) = 0
x = 0 v 3x − 4 = 0
20 wrz 22:19
konrad: 1. niewiadome na lewo, wiadome na prawo
2.x przed nawias i przyrównujesz oba czynniki do zera i rozwiązujesz
20 wrz 22:19
Piotr:
1) x2 = −9
brak rozwiazan w R
2) wyciagnij x przed nawias
20 wrz 22:20
Eta:
1/ 2x2= −18 −−−− sprzeczność
2/ x*(3x−4)=0 ⇒ x=0 lub 3x−4=0 dokończ.......
20 wrz 22:20
Piotr:
ale wysyp
20 wrz 22:21
Eta:

Idę na herbatę
20 wrz 22:21
PW: A ja w takich zadaniach nic nie liczę. Patrzę: lewa strona jest równa co najmniej 18 (bo
x2≥0).
Prawa strona jest zerem. Odpowiedź: Pierwiastków nie ma.
21 wrz 15:36