matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć
BASIAAAA1409:
9
x
−4x3
x
+27≥0 powstało równanie kwadratowe, i za 3
x
=t wyszło t=3 t=9 t>0 dlatego też t∊(0,3>i <9,+
∞
) stąd t>0 3
x
>0
3
x
<3 x<1
20 wrz 20:33
PW:
3
x
> 0 bo tak już ma funkcja wykładnicza (prawdziwe dla każdego x).
21 wrz 01:01