matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ttm:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=
√
x
4
−6x
3
+9x
2
−3x. Rozwiąż nierówność f(x)>0
20 wrz 17:52
Eta:
f(x)=
√
x
2
(x−3)
2
−3x= |x|*|x−3| −3x Rozpatrz f(x) przedziałami ........ i narysuj wykres
20 wrz 17:57