LOGARYTMY, PROSZE O POMOC
kula: log7√749
20 wrz 17:30
Piotr:
(7√7)x=49
zamien zeby bylo 7 w podstawie potegi.
20 wrz 17:32
20 wrz 17:32
Eta:
49=7
2 i 7*
√7= 7
1*7
1/2= 7
3/2
| | log7(72) | | 2 | |
log7√7(72) = |
| = |
| =.... |
| | log7(73/2) | | | |
20 wrz 17:34
Eta:
Ejj
Ajtek w matematyce nie ma określenia "chyba" ?
20 wrz 17:35
20 wrz 17:35
Ajtek:
W głowie liczyłem i nie miałem pewnośći, a rozpisywać mi się nie chciało

.
20 wrz 17:36
Eta:
Można tak
| | 2 | | 4 | |
zatem... wynik w tym zad: .... = |
| *2= |
| |
| | 3 | | 3 | |
20 wrz 17:38
kula: dzieki, wlasnie zapomnialem jak sie mnozylo ulamki w potegach bo, umknela mi to ze pierwsza
liczba jest to potegi pierwszej
20 wrz 17:41