prosze o pomooc
natalia: Istnieje wartość parametru a, dla której równanie |x+2|=a−3 ma dokładnie:
A. zero rozwiązań
B. jedno rozwiązanie
C. dwa rozwiązania ujemne
D. dwa rozwiązania dodatnie
pytanie wielokrotnego wyboru
20 wrz 16:36
Saizou : lx+2l+3=a
narysuj funkcję
lx+2l+3 i odczytaj liczbę rozwiązań
20 wrz 16:38
natalia: C i D?
20 wrz 16:39
natalia: prosze o pomooc
20 wrz 16:44
Eta:
f(x)= |x+2|
y= a−3
dla a−3<0 −−− brak rozwiązań to a <....
dla a−3=0 −− 1 rozwiązanie to a=...
dla 0< a−3 <2 −−− dwa rozwiązania ujemne to a€....
brak dwu rozwiązań dodatnich a€ ∅
20 wrz 16:48
Saizou :

ja myślę że teraz już łatwo
20 wrz 16:48
natalia: Bi C?
20 wrz 16:49