matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze zachodzi rownosc
fredek:
wykaz, ze zachodzi rownosc:
√
2
−1
5
√
2
−7
=
3
√
√
2
+1
5
√
2
+7
Z gory bardzo dziekuje za pomoc
20 wrz 02:44
jok:
na początku podnosisz do potegi 3 i mnożysz na skos L=P rozumiesz?
20 wrz 03:02
jok:
Źle się chyba wyraźiłem
√
2
−1
5
√
2
−7
(
)
3
=
Skracasz co możesz, używasz wzorów skróconego
√
2
+1
5
√
2
+7
mnożenia i samo wyjdzie
20 wrz 03:08
fredek:
rozumiem dzieki wielkie za pomoc
!
20 wrz 19:04