matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
emerytowany student:
16
log
2
=
8
6
19 wrz 22:54
Basia:
podstaw: 16 = 2
4
i 8=2
3
i wykonaj działania na potęgach
19 wrz 22:57
Buuu:
2
4
log
2
= log
2
2
−14
2
18
2
x
= 2
−14
x = −14
19 wrz 22:58