Równanie płaszczyzn przechodzących przez 3 pkt
zdesperowana: Podaj równanie płaszczyzny przechodzącej przez pkt M1(1,−1,−1) M2(−1,0,1), M3(2,−3,0) oraz
równania prostej przechodzącej do n i przechodzącej przez pkt M2.
Rozwiazałam zadanie do tego momentu:
M1M2=[−2,1,2]
M1M3=[1,−2,−1]
utknęłam na tym że n=M1M2*M1M3 dokładnie mówiąc nie wiem jak to pomnożyc...
19 wrz 22:43
Basia:
masz trzy punkty; skorzystaj z równania płaszczyzny przechodzącej przez trzy punkty
a drugiej części nie rozumiem
co to znaczy: równania prostej przechodzącej do n ?
20 wrz 01:48