podzbiory
demi: Cześć

mam mały problem
takie zadanko . Wypisz wszystkie podzbiory zbioru A={x: x=
√n+1 ∧ 1 <n<6 ∧ n e N }
19 wrz 22:08
demi: ktoś się podejmie ?
19 wrz 22:10
Basia:
najpierw wypisujemy elementy zbioru A
A = {√3; √4; √5; √6}
teraz buduj podzbiory
będzie ich 24 = 16 (razem ze zbiorem pustym i samym A)
19 wrz 22:10
demi: a mogłabyś mi wypisać jakie ? bo już napisałam to co mi podałaś ale właśnie nie wychodzi mi
tyle
19 wrz 22:11
demi: pomocy
19 wrz 22:15
Basia:
∅
{√3}; {√4}; {√5}; {√6}
{√3,√4}; {√3;√5}; {√3,√6}; {√4,√5}; {√4,√6}; {√5,√6}
{√3,√4,√5}; {√3,√4,√6}; {√3,√5,√6}; {√4,√5,√6}
{√3,√4,√5,√6}
20 wrz 01:46
ICSP: hmm czy nie możemy zapisać
√4 jako 2 ? Będzie ładniej wyglądało
20 wrz 02:28
Basia: można oczywiście; nie chciało mi się
20 wrz 02:29