zbadaj liczbę rozwiązań równania ze względu na wartość parametru m
mateo: zbadaj liczbę rozwiązań równania ze względu na wartość parametru m
−x
2+2|x|=m
2−2
obliczyłem już prawą stronę równania i naszkicowałem wykres, ale co z lewą stroną równania?
proszę o pomoc
19 wrz 21:58
Skipper:
a co ma być?−:
dla x<0 ....−x2−2x
dla x≥0 −x2+2x
19 wrz 22:27
Mila:

y=−x
2+2x
x
w=1
y
w=−1+2=1 Największa wartość
1) m
2−2>1 brak rozwiązań (rozwiąż warunek)
2)m
2−2=1 2 rozwiązania
3)0<m
2−2<1 4 rozwiązania
4) m
2−2=0 3 rozwiązania
5) m
2−2<0 2 rozwiązania
20 wrz 01:19