matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na zbiorach
asia:
Witajcie
Mam problem z takim zadaniem: zbiór A=(−
∞
,−3>u<5,+
∞
) zbiór B=(−4,6) wyznaczam A U B = R A iloczyn B= (−4,−3>U<5,6) A−B...tu właśnie mam problem...czy będzie to(−
∞
,−3)u(5,+
∞
),czy raczej (−
∞
,−4>u<6,+
∞
)? B−A=(−3,5)
19 wrz 21:27
Basia:
wszystko dobrze; w A−B to drugie
19 wrz 21:28
Eta:
A\B= (−
∞
, −4> U <6,
∞
)
19 wrz 21:29
Piotr:
to drugie
19 wrz 21:30
asia:
dziękuję bardzo
19 wrz 21:36