Wyznaczanie cosinusa, tangensa, cotangensa z sinusa
Chris: sinα=3/7 (trzy siódme) wyznacz cosinus, tangens, contangens
19 wrz 20:26
Piotr:
jedynka trygonometryczna i masz cosα, a potem juz z gorki
19 wrz 20:30
Chris: Moge prosić o wyniki?
19 wrz 20:31
Piotr:
policz sam. sprawdze. przeciez to nic trudnego
19 wrz 20:34
Chris: cosα=√40/7
tgα=3 pierwiastki z 40/40
19 wrz 20:36
asdf: sinus, consinus, tangens, contangens
19 wrz 20:36
Chris: no i
19 wrz 20:41
Piotr:
√40= 2√10
19 wrz 20:41
Chris: Dobra nieważne
19 wrz 20:42
Piotr:
a tak poza tym masz podane ze to 1 cwiartka lub kat ostry ?
19 wrz 20:42
Chris: Sinus konta ostrego alfa wynosi trzy siódme. Podaj cosinus tangens cotangens, można prosić o
gotowe wyniki
19 wrz 20:45
Chris: Dzięki za nic
19 wrz 21:01
Piotr:
nie ma sprawy. nie wiedzialem, ze alfa ma swoje konto
19 wrz 21:04