matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Marta19:
Proszę o pomoc! Na okręgu o promieniu długości 3 opisano trójkąt prostokątny którego jedna z przyprostokątnych wynosi 15. Oblicz pole trójkąta
19 wrz 20:21
Mila:
AC=15 15−r=12 (12+x)
2
=(x+3)
2
+15
2
Dokończ
19 wrz 20:58