funkcja
lolo: Jeżeli dziedzina D funkcji g ma te wlasnosc, ze jesli XεD, to −xεD to funkcje g mozemy zapisac
w postaci g(x)=p(x)+n(x) gdzie p(x)=g(x)+g(x)2, zas n(x)=g(x)−g(x)2.
a)funkcje f nazywamy parzysta jesli dla kazdego argumentu x argumentem jest takze −x i zachodzi
rownosc f(−x)=f(x). Wykaz ze funkcja jest parzysta
funkcje nazywamy nieparzysta jesli dla kazdego argumentu x argumentem jest takze −x. i zachodzi
rownosc f(−x)=−f(x) Wykaze ze funkcja jest nieparzysta
przedstwa funkcje f(x)=1x−2 okreslona w zbiorze R\{−2,2} jakos sume funkcji parzystej i
nieparzystej
19 wrz 19:29
lolo: plz help
19 wrz 20:02
lolo: pomocy
19 wrz 20:34
19 wrz 21:55
bolo: zrobi ktos
20 wrz 06:37