matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuń niewymierność z mianownika
natka:
usuń niewymierność z mianownika: 3 −−−−−−= 2√5 4√3 −−−−−= √+2 2√5 −−−−−−−− = 3√2−4 4√2−1 −−−−−−− = 2√3+5 4 −−−−−−− = pierwiastek 3 stopnia z 2 −3 5√3 −−−−−−−− = √3stopnia z 3+2
19 wrz 17:53