wykonaj obliczenia i wyniki zapisz w notacji wykładniczej
borussia112: 3,5*10−12*2
2,5*10−4*3*10−6
7*10−9*1,2*10−12
7*10−13*5*10−3
6*10−3*9*10−6
5700*10−12*0,1
19 wrz 16:57
Ann: 3,5*10−12 *2=7*10−12
2,5*10−4*3*10−6=7,5*10−10=3*52*10−11
7*10−9*1,2*10−12=8,4*10−21
6*10−3*9*10−6=54*10−9
7*10−13*5*10−3=35*10−16
5700*10−12*0,1=57*10−11
19 wrz 23:39
Basia:
(4) (5) (6)
to nie jest notacja wykładnicza
w notacji wykładniczej x*10n 1≤x<10
np. 54*10−9 = 5,4*10*10−9 = 5,4*10−8
poza tym
7*10−13*5*10−3 = 35*10−16 = 3,5*10*10−16 = 3,5*10−15
6*10−3*9*10−6 = 54*10−9 = 5,4*10*10−9 = 5,4*10−8
5700*10−12*0,1 = 570*10−12 = 5,7*102*10−12 = 5,7*10−10
20 wrz 03:48
ktos: γαβ
21 wrz 14:04