Oblicz
Magda*.*: | 9 | | 2 | |
| do potęgi 3 * ( − |
| ) do potęgi 3 * (−2)3 proszęę o odpowiedź z góry |
| 2 | | 3 | |
dziękuje
19 wrz 15:27
Basia:
a3*b3*c3 = (a*b*c)3
sama teraz to policz; tak jak w poprzednim tylko jeszcze łatwiej
19 wrz 15:30
Magda*.*: No tak tyle że jak ja policzyłam to mi wyszło 24 a to ma wyć inny wynik
19 wrz 15:33
Magda*.*: To pomoże mi ktoś to skumać

PRoszę :xD
19 wrz 15:48
Saizou : | | 9 | | 2 | | 729 | | 8 | | 46 656 | |
( |
| )3*(− |
| )3*(−2)3= |
| *(− |
| )*(−8)= |
| =216 |
| | 2 | | 3 | | 8 | | 27 | | 216 | |
19 wrz 15:58
Basia:
| | 9 | | 2 | | 9 | | 2 | |
=( |
| *(− |
| )*(−2))3 = ( |
| * |
| *2)3 |
| | 2 | | 3 | | 2 | | 3 | |
teraz licz, najpierw to co w nawiasie
dopiero na końcu podnoś do sześcianu
19 wrz 16:00